Drijvende eilanden voor stadsdeelkantoor - ilovenoord

Drijvende eilanden voor stadsdeelkantoor

Drijvende eilanden voor stadsdeelkantoor

De omgeving rond metrostation Noord en winkelcentrum Boven ‘t Y is aan het veranderen. De bioscoop is geopend, het waddenwegviaduct wordt weggehaald en een aantal woontorens is in aanbouw. Allemaal mooie ontwikkelingen, maar dit betekent ook dat de omgeving versteent en wel wat groen kan gebruiken. Daarom plaatsen we drie ecologische drijvende eilanden in de vijver voor het stadsdeelkantoor.

Oorspronkelijk zouden de drijvende eilanden tussen 7 en 9 april geplaatst worden. Door de coronacrisis konden de materialen niet vanuit het buitenland geleverd worden, met uitstel tot gevolg. Inmiddels is de levering van de materialen weer mogelijk, waardoor we de drijvende eilanden nu toch echt kunnen plaatsen. De drijvende eilanden worden tussen maandag 29 juni en vrijdag 3 juli aangelegd. Komt gerust langs om een kijkje te nemen!

Oude brandweerslangen opnieuw gebruikt

De drijvende eilanden (samen ruim 100 m2) bestaan uit gerecyclede brandweerslangen. Ze hebben een levensduur van minimaal 20 jaar en kunnen tot wel 2.500 kg dragen zonder te zinken. Dankzij de brandweerslangen kunnen de drijvende eilanden in elke gewenste vorm worden gemaakt. De montage van de eilanden gebeurt met duurzame materialen die resistent zijn voor uv-straling en roest. De materialen zijn speciaal geselecteerd voor gebruik in en op het water zonder het waterleven te verstoren.

Aankleding drijvende eilanden

Op en tussen de gerecyclede brandweerslangen worden planten geplaatst die met de wortels het water in reiken. De planten verhogen de esthetische en ecologische waarde van het gebied. Vogels kunnen er broeden, vissen kunnen paaien tussen de wortels en de plantjes zuiveren ook het water. De drijvende eilanden worden op den duur helemaal groen wat er ook aantrekkelijk uitziet in het water en vanaf de kant.