Expeditie Groen: Tot volgend jaar! Trekvogels uitzwaaien op het dak van de A’DAM toren // 3 oktober - amsterdam noord = ilovenoord.com

Expeditie Groen: Tot volgend jaar! Trekvogels uitzwaaien op het dak van de A’DAM toren // 3 oktober

Expeditie Groen: Tot volgend jaar! Trekvogels uitzwaaien op het dak van de A’DAM toren // 3 oktober

Een van de grootste fenomenen in de natuur is de vogeltrek. Met miljoenen verlaten ze in de herfst ons landje. Om in de lente weer terug te komen. Op de hoogste vogelschuilhut van Amsterdam (het dak van de A’DAM Toren) gaan we de terugkerende Amsterdammers uitzwaaien. Piepers uit Portugal, boerenzwaluwen uit Namibië, steltlopers uit Ivoorkust, kiekendieven uit de Maghreb. Voor iedereen die zijn vogelkennis wil verbeteren, houdt van wolkenstaren, of zich wil oefenen in de kunst van het uitzwaaien.

Een expeditie met Thijs de Zeeuw (kunstenaar en ontwerper van dierenverblijven in Artis en ieder jaar vogelteller op Terschelling) en Jip Louwe Kooijmans (de stadsvogelexpert van de Vogelbescherming).

Kosten voor Expeditie is  €5 (Stadspas), €10 (regulier). Er is een beperkte capaciteit.
Het vertrekpunt is het Tuinhuis van de Tolhuistuin, navigatieadres: Tolhuisweg 3.
Kijk voor de aanvangstijden op de site, de expedities duren 2 uur.

Expeditie Groen is een verbeeldingsprogramma in de Tolhuistuin over grootse gebeurtenissen als klimaatverandering, biodiversiteitverlies en verstedelijking in Amsterdam Noord. Op expeditie naar het Wilde Noorden: een programma van huisgenoot Joost Janmaat van Partizan Publik. Expeditie Groen wordt mede mogelijk gemaakt door AFK en VSBFonds.