Het Zonneplein - amsterdam noord = ilovenoord.com

Het Zonneplein

Het Zonneplein

Je hebt van die plekjes in Noord die je persoonlijk zou willen beademen. Figuurlijk dan. Ik heb dat met het Zonneplein. Amsterdamse School op zijn Anton Piecks, een prachtig klein theater met voor ieder wat wils en een knus pleintje in het midden. Toch lukt het (nog) niet om er veel leven in te krijgen.

Ik heb een tijdje om de hoek gewoond en mijn best gedaan de lokale middenstand zoveel mogelijk te ondersteunen door daar mijn brood, kaas, groente en krantje te kopen. Tip: de groenteboer heeft een onverwacht fijn aanbod biologische producten, mocht je daar van zijn. Maar eerlijk is eerlijk, het gemak en de verleiding van het totaalaanbod van de grootgrutter was niet altijd te weerstaan

Dat was makkelijker geweest als ik mijn Zonneplein-winkelrondje had kunnen combineren met een kleine verwennerij in een leuk koffietentje. Blijkbaar was ik niet de enige die dat miste, want sinds kort zijn Roos en Rene met Lokaal Spaanders: taarten en tafels, in dit gat gesprongen. Ze wonen zelf in de buurt en willen met hun cafe / meubelwinkel de plint van het Zonneplein gaan opvrolijken en opschudden.

[dit artikel verscheen eerder op ilovenoord.nl]