ilovenoordlifestylenieuwsilovenoord agendajouw agenda itembars/cafe/restaurantsamsterdam noordbuurten muzika
buurtcentrumsilovenoord shopgeschiedenis van amsterdam-noordarchief 2010-2015 noordkronieken
  ≡ vliegenbos/parkende 5 van ilovenoord in je mail metrode pontfacebooktwittercontactpersadverteren
pinterest
Ik wil Noord graag steeds beter leren kennen - ilovenoord

Ik wil Noord graag steeds beter leren kennen

Ik wil Noord graag steeds beter leren kennen

Esther woont sinds 30 mei in een huurwoning in de Buiksloterham. Ze is daarmee de 100.000e inwoner van Amsterdam Noord. In korte tijd heeft ze haar draai al aardig gevonden.

“De eerste nacht in mijn nieuwe huis heb ik geslapen als een roos”, lacht Esther. “Ik was helemaal kapot van het klussen. Bij het rondfietsen heb ik al veel leuke nieuwe tentjes ontdekt waar ik een keer naartoe wil. Ik verheug me erop om deze buurt en de rest van Noord steeds beter te leren kennen.”
Aan het water

Esther komt oorspronkelijk uit Zeeland, maar woont al 13 jaar in Amsterdam. Al een tijdje wilde ze heel graag in Noord aan het water wonen. “Water inspireert, op allerlei manieren. En de ligging aan het IJ is typerend voor Amsterdam Noord. Je kunt hier heerlijk aan het water in de zon zitten en genieten van het uitzicht.”
Heel duurzaam

Toen ze een driekamerwoning van de Alliantie in de Buiksloterham zag, besloot ze dus om meteen te reageren. “Het bijzondere van deze autoluwe wijk is dat er veel aandacht is voor duurzaamheid. De woningen zijn goed geïsoleerd en hebben vloerverwarming. De gemeenschappelijke ruimtes zijn heel tof ingericht met hergebruikte, duurzame materialen. En ik kan bijvoorbeeld zelf een energieleverancier kiezen. Het voelt goed om bij te dragen aan een beter klimaat.”
Rustig en groen

Voordat ze in de Buiksloterham woonde, kwam Esther al regelmatig aan de overkant van het IJ. “Ik fietste hier altijd graag, omdat het lekker rustig en groen is. Aan het IJ heb je bovendien heerlijke terrassen, bijvoorbeeld bij Pllek, Noorderlicht en Café de Ceuvel. En bij FC Hyena ga ik graag naar de film. Noord is een mooie mix van rauw en industrieel. Het is lekker volks en divers, en het bruist van de creativiteit. Heel fijn om daar nu onderdeel van te zijn.”
Flink gegroeid

Vanaf de overkant heeft ze Noord de afgelopen jaren flink zien groeien. “Ook op en rond de NDSM-werf. Natuurlijk moet je goed kijken wáar je kunt bouwen, maar de woningnood in Amsterdam is groot en hier vind ik het passen. Gelukkig is er nog steeds veel groen. Zoals het mooie Noorderpark, het Vliegenbos en de bloemenlinten. Het is goed om er de komende jaren aandacht voor te houden dat overal genoeg groen is en blijft.”