Je hebt koffie en koffie - ilovenoord

Je hebt koffie en koffie

Je hebt koffie en koffie

Je hebt koffie en koffie. Dat hoeven we jullie natuurlijk niet uit te leggen. Kees Kraakman van Pussy Galore heeft in Noord de lat erg hoog gelegd en ondertussen talloze koffie-liefhebbers overtuigd dat je koffie zwart moet drinken (behalve mij als verstokte cappuccino slurper). InA LAB, waar we nu al een tijdje huizen met onze ilovenoord crew hadden we tot voor kort geen enkel alternatief.

Tot een paar dagen geleden The Coffee Virus opende op de begane grond in ons massief laboratorium. Tinkelende jazz en een lazy beat gaven aan dat de maestro klaar was om voor iedereen een dagelijkse dosis caffeine te bereiden. Die maestro is Floris. Floris komt uit Den Haag en verhuisde speciaal voor een nieuw avontuur naar de overkant van het IJ. Hij zette kortgeleden het koffie-traject van Lola bikes & coffee in Den Haag op en start nu met zijn compagnon Maarten The Coffee Virus in ons A LAB.

Dat betekent elke dag met de pont  naar Noord. Aan zijn grote glimlach elke morgen te zien is dat helemaal niet erg. Esquire betitelt Lola bikes & coffee tot beste koffiebar van Nederland, dus de lat ligt nog hoger! Even testen dan maar … we kopen een € 20 euro kaart. Alles gaat per 1 stempel. Kleine koffie twee stempels, grote koffie drie, etcetera … waar blijft de app jongens? Floris dat ziet er heel goed uit!

En de sapmachine … automagisch gevuld voor je!… wij zijn blij! Hoe meer goede koffie hoe beter!
En de chocolade van de Chocolatemakers ligt er ook te koop.
Nu nog de volgende keer een broodje, salade, tostie, soepie of een gebakje testen! Smullen! Als de deur van A LAB open is kan je zo naar binnen voor een bezoekje … en klop maar even aan bij lab 203, daar zitten wij!

[dit artikel verscheen eerder op ilovenoord in 2013 – luc harings]