Kanotocht over het Oer-IJ met Arita Baaijens en Geert Timmermans - amsterdam noord = ilovenoord.com

Kanotocht over het Oer-IJ met Arita Baaijens en Geert Timmermans

Kanotocht over het Oer-IJ met Arita Baaijens en Geert Timmermans

Amsterdam is een natuurgebied waar ook mensen wonen. Tussen de stoeptegels en de snelwegen bloeit en groeit van alles. Amsterdam Noord heeft de donkerste nachten, en je hoeft niet eens ver te zoeken om het Oer-IJ nog te zien. Op expeditie naar het Wilde Noorden: een programma van huisgenoot Joost Janmaat van Partizan Publik.

750 jaar terug was Amsterdam een moerasgebied, een lage heuvel in een eindeloze delta. Onder aanvoering van ontdekkingsreizigster Arita Baaijens (die normaliter rondzwerft door de binnenlanden van Papoea en Kazachstan) en stadsecoloog Geert Timmermans gaan we op expeditie door wat er over is van oer-IJ.

Op expeditie met kunstenaar en ontdekkingsreiziger Arita Baaijens en stadsecoloog Geert Timmermans.

Expeditie Groen

Op verkenningstocht in Noord? Wildplukken met de Openluchtbuurtsuper? Kanoën over het oer-IJ? Het zijn slechts een paar voorbeelden uit het natuurprogramma van de Tolhuistuin. Expeditie Groen is een verbeeldingsprogramma over grootse gebeurtenissen als klimaatverandering, biodiversiteitverlies en verstedelijking in Amsterdam Noord. Expeditie Groen wordt mede mogelijk gemaakt door AFK en VSBFonds. Bekijk het volledige programma.

Locatie

Deze expeditie vertrekt vanuit het Tuinhuis. Het navigatieadres van de ingang van de Tuin is Tolhuisweg 3.