Kringloop de Lokatie op A-Lokatie - ilovenoord

Kringloop de Lokatie op A-Lokatie

Kringloop de Lokatie op A-Lokatie
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De beste kringloop winkel in Noord is natuurlijk De Lokatie. Ik ben een trouwe bezoeker van hun pand aan de Distelweg. Daar kan ik makkelijk een uur rondlopen, me verwonderend over de spullen (en de mensen) en genietend van de koffie bij hun koffiecorner.

Toch zal je me daar minder gaan zien. De Lokatie heeft namelijk een tweede winkel op top-lokatie het Buikslotermeerplein, zeer convenient vlak bij mijn werk.

De topstukken in de A-Lokatie. Waar ik tijdens mijn lunchpauze eerst kon kiezen tussen een Turkse of een Griekse pizza,  zit nu de Lokatie. Net onder het viaduct. De Griekse snackbar is de winkel geworden. Direct er tegenover (de voormalige Turkse snackbar) zit A-Lokatie. A-Lokatie is een samenwerking tussen De Lokatie en de broedstraatkunstenaars, die daar mooiste spullen hebben tentoongesteld. Of ik daar nou helemaal blij mee ben weet ik niet. Het ziet er wel mooi uit, maar de lol van kringloop-winkelen is toch wel dat je zo nu en dan een goedkoop topstuk vindt tussen de rotzooi.

Maar goed, ook zonder  kans op een-design-stoel-voor-weinig;, vind ik het alsnog heerlijk om bij de Lokatie binnen te lopen. Nog steeds ben ik geïntrigeerd door al die de spullen die de mensheid heeft voortgebracht. En de emoties die ze bij mij kunnen oproepen. Van grote vrolijkheid tot weemoed. Van somberheid tot hebzucht ah weemoed…het eerste rugzakje van mijn oudste zoon…

Ik weet dat sommige mensen kringloopwinkels deprimerend vinden, maar naar mijn idee fleurt het Buikslotermeerplein hier echt van op. Deprimerender dan de volledige voorspelbaarheid van Kruidvat, V&D en de Mediamarkt, kan het wat mij betreft niet. Gelukkig nestelen dat soort bedrijven niet in tijdelijke locaties. Kringloopwinkels en broedplaatskunstenaars gelukkig wel.

[dit artikel verscheen eerder op ilovenoord.nl – marcia]