Opladen bij "Herberg het Mandela Huisje" op het zuidelijkste terras van noord - ilovenoord

Opladen bij “Herberg het Mandela Huisje” op het zuidelijkste terras van noord

Opladen bij “Herberg het Mandela Huisje” op het zuidelijkste terras van noord

De wandeling naar het zuidelijkste puntje van noord brengt al een gevoel van bezinning. Over de sluis langs de Sixhaven strekt zich een nieuwe boulevard uit (met dé kleinste drempel van noord). Als je de hoek omgaat, net na het niet afgebouwde station Sixhaven, ontwaart zich de nieuwste en kleinste oase van ons stadsdeel: “Herberg het Mandela Huisje”.

Lekker even lopen langs de nieuwste boulevard met het kleinste drempeltje van noord.
Nét geopend en nu al lopen verdwaalde touristen én noordelingen er rond om deze magische plek te ontdekken. Je hoeft de kleine bordjes maar te volgen. Liefst nog niet allemaal tegelijk volgens de initiatiefnemer Ilco.

“We willen gewoon lekker organisch groeien en mensen een plek bieden om elkaar te ontmoeten en te verbinden, .. de bar met schommels …”

Het terras is magisch met een uitzicht om te smullen. Je kijkt uit op de oostkant van het IJ, met vol zicht op de ponten en de aanstormende schepen die het IJ bevaren. De wind waait zwoel onder de parasols, je zit met je blote voeten in de heerlijk witte kiezels. De ideale plek om te mijmeren aan het ij …

Een drankje haal je bij de schommelbar of je neemt een soepje van de chef. Soort van mini-ibiza-aan-het-IJ-gevoel krijg ik ervan. Gesprekken verlopen soepel met mensen die je (nog) niet kende en iedereen zit met elkaar in de grote tuin in de leefkuil met vuurplek, waarin je je meteen thuis voelt. Het terras met in het midden een leefkuil en vuurplek.

Beelden zeggen meer dan woorden, en dat geldt zeker voor deze plek. Ga kijken, laat je verbijsteren, en geniet, praat, deel je gedachten … laat los en hou vast! In deze herberg vind je de bescherming en bezinning, die je af en toe nodig hebt … het schijnt zelfs mogelijk te zijn om in de boomhut te slapen …