Taverno Willi Becher op de Papaverhoek! - amsterdam noord = ilovenoord.com

Taverno Willi Becher op de Papaverhoek!

Taverno Willi Becher op de Papaverhoek!

Amsterdam Noord is net even een wat andere scenery. Dat zit ‘m -natuurlijk- in dat pietsie stukje extra ruimte, minder toeristen (kan ook even een verademing zin) en toch de stads charme van Amsterdam (plus het feit dat je met een knip in de vingers weer hartstikke omringd bent door het centrum).

Tsja, gewoon anders. En anders vinden we leuk. Wat de boel allemaal nog leuker maakt, dat is natuurlijk omdat het er bruist en omdat Noord nooit-niet stilzit. Nee, er blijven maar top adressen bij komen daar in Noord.

Stuk voor stuk reden om het Noorden te trotseren. Taverno Willi Becher is er precies zo een. Een bar-dancing-restaurant, ja hoor Taverno Willi Becher, jij bent precies wat we nog wilden in Noord, plus meer.

Taverno Willi Becher

De gemütlichkeit van een Duitse bierstube, in combinatie met de warmte van een mediterraanse taverna (je weet wel zo’n klein restaurant waar eten uit de streek wordt geserveerd, we like). Taverno Willi Becher zit verstopt achter de muren van een oude loods, daterend uit 1930. Het is die authenticiteit waar Julius en Rick, de eigenaren, geïnspireerd van raakte om verschillende culturen met elkaar te mixen. En laten zij nou net weten hoe dat tot een geslaagd niveau te pushen: Rick bracht, samen met Oedipus brewing, een nieuwe biercultuur naar Nederland en ook Julius weet er alles van. Hij is pro koken op open vuur en dat heeft ‘ie weer geleerd door de jaren heen bij Cannibale en Hotmamahot. De kookkunsten van Julius en zijn team zijn letterlijk on fire. Ha. En óf we dat bij Taverno Willi Becher terug proeven…

Goed doordrinkbare dranken, geen moeilijk gedoe, simpele gerechten en ook hier geen onnodige poespas. Gewoon alles lekker. En over die bieren gesproken, er zijn welgeteld 10 taps, welke de mannen van Taverno Willi Becher omschrijven als: het volkse en boerse karakter dat door de taps vloeit. Klinkt best spannend, toch? De gerechten worden allemaal klaargemaakt in een houtoven, bbq of aan de kebabspies. Hoeven we natuurlijk geen lang verhaal van te maken, dat gaat dus heel goed samen met die zojuist genoemde boerse bieren.

Bij Taverno Willi Becher is het industrieel, gezellig en warm. Met goedlachs personeel langs je tafel.

Het interieur past volledig bij de no-nonsense cultuur van Taverno Willi Becher. De geur, het diner op open vuur, vult er de ruimte en maakt de sfeer van Willi Becher: warm, stoer en sfeervol. Grote (bier)-tafels met banken voor een avondje met je vrienden of familie, of juist een kleinere tafel voor een date night. Een grote blauwe bar -met die 10 bieren op tap- bij binnenkomst en in het verlengde daarvan de open keuken. Achterin de zaak vind je zelfs nog een heerlijk terras (waar je kan staan met je drankje in het vuistje), al uitkijkend over het water.

[via Barts Boekje door Anna Sophie – getipt door Jurgen Hoogendoorn, ook een tip? mail ons!]