Wachten op de pont in de nieuwe IJ-hal van het CS - ilovenoord

Wachten op de pont in de nieuwe IJ-hal van het CS

Wachten op de pont in de nieuwe IJ-hal van het CS

1 juni is de nieuwe ingang van het Centraal Station geopend. Je loopt nu meteen rechtdoor vanaf de pont de spiksplinternieuwe IJ-hal in. De ingang is licht en transparant door het gebruik van heel veel glas, met een fabuleus uitzicht op het IJ en de ponten.

Het fijne is dat er meteen aan de ingang een overdekte wachtruimte is waar je eindelijk overdekt en windvrij op de pont kan wachten. Let op, dit wordt de ideale flirtplek! Lekker overdekt wachten in De IJ-hal is in feite één grote eet & drink hal; Een Döner Company, Wagamama, EXKI, Julia”s, een Starbucks en de Burgerij. Allemaal met uitzicht op het water. Keus genoeg dus om eens met een hapje of drankje ons geliefde noord van de andere kant te bekijken. En ook nog een vrij grote AH to-go, handig als last-minute shopping.

Wat dan weer wel heel erg jammer is, dat zijn de openingstijden. De IJ-passage sluit al om 22:00 uur en de IJ-hal om 23:00 uur. Dus dat wordt wéér helemaal omlopen als je even wat te laat uit de kroeg of nachttrein rolt! Dat is nog steeds omlopen na 23:00 uur!

[dit artikel verscheen eerder op ilovenoord.nl]