Zomerse lunches in Pussy Galore - ilovenoord

Zomerse lunches in Pussy Galore

Zomerse lunches in Pussy Galore

De zomer lijkt eindeloos. Half Noord is op vakantie, de andere helft duikt in het kanaal of hangt aan het IJ. Doorwerken tijdens deze vakantie is echter geheel geen straf. Op kantoor zoemt prettig de airco en het aantal collega”s is gedecimeerd. Het lijkt soms alsof je dan pas aan werken toekomt.

Het aantal ongelezen mails in mijn inbox is voor het eerst in jaren gedaald tot onder de tien. Eindelijk heb ik de tijd om me rustig in de dingen te verdiepen en te bedenken waar het ook al weer echt om ging. De weinige afspraken die ik heb, lopen prettig uit en er is ruimte om rustig door Noord te fietsen, mijmerend over hoe het allemaal beter kan.

En er is natuurlijk tijd voor uitgebreide zomerse lunches op zonnige terrasjeshet Pussy terras!
Nou is mijn werkgebied de van der Pekbuurt en mocht ik graag mijn belangrijke koffie-afspraken houden in Il Pecorino. Helaas is Mick gestopt met zijn lunches. Jammer, want een koffietje op het nieuwe van der Pekplein lijkt me niet naar. Gelukkig is er even verderop de Open COOP even buiten hangen …

Het gebouwtje tegenover de Tolhuistuin herbergt een aantal kleine ondernemingen. Wat eerst hun gezamenlijke  kantine was, is nu omgetoverd tot een lounge-lunchroom met prettig terras. Koffie van Kees Kraakman en salades, fruitsap en meer lekkers van Bite Me en Partizan Public; het lunch café Pussy Galore! Een gezonde lunch vanaf € 4,50  of binnen …koud mangosap met citroen en chili bijvoorbeeld. Met een salade van zoete aardappels en geroosterde pistache nootjes? Dat soort jummie dingetjes dus. Ik denk dat mijn lunches steeds langer gaan worden….

  • Pussy Galore is ma tot vr open van 9-17
  • Dagelijks keuze uit drie soorten verse salades en eigen gemaakte sappen en limo’s ….

[dit artikel verscheen eerder op ilovenoord.nl – marcia]